Over mij en deze website…

Blog

SchorelWebAl sinds jaar en dag vind ik het prachtig om foto’s te maken van de zaken die mij opvallen of passeren. Of dit nu de natuur is, een mooie ondergaande zon, een festival in de buurt, een ongeluk of calamiteit, of gewoon ergens onderweg. Daar waar mogelijk leg ik alle wat ik leuk of interessant vind, vast op de gevoelige plaat.

De hobby begon voor mij ergens rond mijn 14e jaar toen ik een cursus video- & fotografie tijdens mijn schoolperiode kreeg. Toen al kwam naar voren dat mijn interesse hierin vrij breed was. Van video- & fotografie tot het afmonteren van video-opnames op de toen nog veel gebruikte S-VHS videobanden, de analoge tijdperk maakte alles nog echt leuk om te doen!

De hobby heeft vervolgens aardig wat jaren in de kast gelegen. Tot in 2011 mij een aanbieding gedaan werd door een kennis om een Canon EOS 300D spiegelreflex-camera te kopen. Al gauw volgde hierop een Canon EOS 450D spiegelreflex-camera en inmiddels wordt veelvuldig gebruik gemaakt van een Canon EOS 1300D met extra objectief en een Canon Legria HF-G25 camcorder. Natuurlijk, het zijn geen professionele apparaten maar ze doen precies wat ze moeten doen en het gaat natuurlijk altijd om de foto’s en video’s.

Inmiddels probeer ik daar waar mogelijk mooie shots te maken en te delen via deze website. Natuurlijk worden geregeld ook portretfoto’s gemaakt, deze worden vanzelfsprekend niet openbaar via deze website gedeeld – in het kader van de privacy wetgeving. Let wel; het is echt een hobby, van professionaliteit is dus geen sprake dus soms kan de kwaliteit van een foto of video tegenvallen.