Plaatsing: Maandag 25 Mei 2015 - 15:11
  Categorie: Keyboard

Anita Meyer - Why Tell me Why

Anita Meyer - Why Tell me Why

"Why Tell Me, Why" is een nummer van de Nederlandse zangeres Anita Meyer. Het nummer werd uitgebracht op haar album Shades of Desire uit 1981.Dat jaar werd het nummer uitgebracht als de tweede single van het album.

"Why Tell Me, Why" is geschreven door Piet Souer en Gregory Elias en geproduceerd door Martin Duiser. Destijds werd het nummer gezien als een comebacksingle, aangezien Meyer in 1976 voor het laatst een top 10-hit scoorde. De single bleek zeer succesvol in Nederland en werd veel gedraaid op Hilversum 3; het nummer stond respectievelijk zes en zeven weken op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40, TROS Top 50 en de Nationale Hitparade. In België bereikte de plaat de nummer 1 positie van zowel de Vlaamse Radio 2 Top 30 als de Vlaamse Ultratop 50.

Meijer werd geboren in Rotterdam-Zuid en vier jaar later verhuisde ze naar IJsselmonde. Na enkele succesvolle singles leek het succes van The alternative way niet geëvenaard te worden, maar na in 1980 van platenmaatschappij veranderd te zijn werd ze begeleid door een nieuw muzikanten- en productieteam. Het album Shades of desire volgde, waarvan de single Why Tell Me, Why wekenlang de eerste positie in de Nederlandse hitparades bezette en de bestverkochte single van 1981 werd.Terug naar Overzicht

Ik speel op gehoor d.w.z. geen van de door mij gespeelde nummers is gespeeld op basis van sheets. Hierom kunnen soms wat foutjes in de stukken aanwezig zijn ;-)