Array
Herinstalleren van Windows en Linux besturingssystemenHet herinstalleren van Microsoft Windows Vista, Windows 7, Windows 8 of Windows 10 kan voor sommige mensen een tijdrovende en vaak lastige klus zijn.

Lang niet iedereen heeft de CD's en DVD's meer die bij de computer werden geleverd, of de computer werd zelfs helemaal niet met deze media geleverd. U beschikt niet meer over de restore CD's of DVD's die u in het begin van uw A-merk computer had moeten maken, of de kennis hiervoor is gewoonweg niet aanwezig.

Bij Schorelweb Computers Dordrecht is het herinstalleren helemaal geen probleem. Maar voordat wij hieraan beginnen houden wij allereerst rekening met de wensen die u als klant heeft!


Selectieve Backup & Restore
Voordat wij overgaan tot het herinstalleren van Windows, maken wij eerst een selectieve backup van alle belangrijke bestanden. Dit zijn bestanden die u zonder het inschakelen van een professional, vaak kwijt raakt. Het maken van een backup houdt in dat wij alle bestanden zoals uw documenten, foto's, favorieten en e-mails veiligstellen... Dit doen wij nog voordat de hardeschijf leeg gemaakt en opnieuw geinstalleerd wordt. Na installatie plaatsen wij deze bestanden weer terug zodat u de zekerheid heeft dat dit alles behouden blijft.

Installeren
Het installeren verrichten wij doormiddel van de licentiecode die zich bevind op de sticker welke zich bevind op de behuizing van uw desktop computer of op uw laptop. In sommige gevallen heeft u de sticker op een boekje of CD- / DVD doosje zitten. Mocht deze ontbreken, dan zullen proberen de code die in uw huidige Windows installatie aanwezig is, te gebruiken.

Stuurprogramma's / Drivers
Wanneer Windows geïnstalleerd is, bekijken wij wat voor computer u heeft en zoeken en installeren wij alle stuurprogramma's die benodigd zijn. Bij zelfbouw computers worden vaak CD's en DVD's geleverd waarop deze zich bevinden, bij A-merk computers moet men deze CD- of DVD vaak zelf branden. Veel mensen slaan deze procedure vaak over. Voor Schorelweb is het geen probleem wanneer u niet in het bezit bent van deze CD's en/of DVD's. Let wel! De CD's en DVD's bevatten vaak oude stuurprogramma versies, Schorelweb is geen voorstander van het gebruiken van oude stuurprogramma's, wij zoeken dus ten alle tijden de nieuwste stuurprogramma's bij de fabrikanten.

Updates, Upgrades & Service Packs
Eenmaal aanbeland bij de updates, upgrades en Service Packs zijn we enige tijd verder. De langste tijd gaat echter vaak zitten bij het installeren van de updates, upgrades en Service Packs. Schorelweb gebruikt een door haarzelf samengestelde DVD waarop zich een groot aantal van deze software bevind. Hierna wordt op zeer rap tempo via internet de overige updates gedownload en geïnstalleerd. Hiermee bent u dus altijd geheel up to date tot op de laatste update!

Onmisbare Software
Als laatste wordt het tijd om de onmisbare software op uw computer of laptop te installeren. Onmisbaar zijn bijvoorbeeld Sun Java, Adobe Reader, Adobe Flash en een anti-virus programma waarbij wij gebruik maken van Microsoft Security Essentials. Desgewenst installeren wij voor u Mozilla Firefox of Google Chrome om uw surf plezier te optimaliseren.

De puntjes op de I
Om uw computer zo optimaal mogelijk te laten functioneren zetten wij de puntjes op de I door uw Windows installatie nog wat te optimaliseren. Dit doen wij door een aantal instellingen te veranderen in de database van Windows zelf (register).

De computer is hierna helemaal klaar en lijkt weer als nieuw, de enigste dingen die u eraan herinnereren dat dit niet het geval is, is de uitstraling van uw behuizing en het nog aanwezig zijn van uw favorieten, foto's, documenten etc.!


De backup is teruggezet, programma's staan erop, updates zijn geïnstalleerd ... en U als klant wordt door ons gebeld om uw computer of laptop te komen afhalen met hierbij een datum en tijd wanneer het U en ons schikt.

Schorelweb heeft al jaar en dag de kennis op computergebied bij ons is Backup & Restore een standaard service zonder extra kosten. Schorelweb is hierin vooralsnog de goedkoopste en rekent hiervoor € 45,00 voor een algehele herinstallatie met alles erop en eraan zonder verborgen kosten en verdere verplichtingen!