Loading...

Over Ons


Gerrit Schorel - SchorelWeb.NL :: English   Gerrit Schorel - SchorelWeb.NL :: Dutch

Over Ons

SchorelWeb is een website ter vervanging van mijn About.ME, Wordpress-Blog pagina, Facebook en Twitter.

SchorelWeb

Sommige mogelijkheden ontbraken waardoor ik besloot om een eigen (priv├ę) website online te zetten.

Eigenlijk was het doel om hooguit enkele verwijzingen te maken naar mijn sociale media-accounts, al snel kwam er een soort blog bij, een pagina met muziek die ik speel en opneem (let niet op enkele fouten) en een aantal projecten die ik heb aan gewerkt. Ondertussen is SchorelWeb uitgebreid met veel meer dingen die ik eerst wilde, dus in plaats daarvan is Schorel.EU nu een pagina die alleen links bevat naar allerlei soorten accounts, terwijl SchorelWeb.NL gaat over allerlei dingen waarin ik geïnteresseerd ben.

schorelweb.nl is dus een verzameling aan content die "ik" de moeite waard vind om te plaatsen.


Over SchorelWeb

SchorelWeb staat eigenlijk voor mijn achternaam en Web, ach... je snapt het wel :-))

SchorelWeb.nl is de naam die ik sinds 2019 echt actief in gebruik genomen heb, als domeinnaam was deze al op 17 december 2007 door mij geregistreerd.


Techniek & Webruimte

Techniek & WebruimteDe website is geschreven in PHP en gebruikt MySQL (MariaDB) als database voor die dingen die benodigd zijn. Her en der wordt tevens gebruik gemaakt van javascript.

Voor de grafieken op enkele pagina's wordt LibreNMS gebruikt, gewoon omdat deze toch al voor diverse zaken wordt gebruikt. De website wordt gehost op een Dedicated Server zoals in feite al jaar en dag het geval is. Handig want dit biedt vele mogelijkheden, zoals back-ups maken van belangrijke bestanden bij mij thuis - om maar iets te noemen.

Wil je wat meer weten over de servers en het netwerk? Kijk dan op FiberSpeed.OVH.


Beveiliging & Internetstandaarden

Deze website is voorzien van diverse beveiligingen door zo veel mogelijk gebruik te maken van diverse internstandaarden. Dit houdt in dat SSLv1, SSLv2, SSLv3, TLS v1.0 en TLS v1.1 niet meer worden gebruikt en ondersteund.

Deze beveiligingen en standaarden komen trouwens niet vaak voor bij de meeste hosting providers, dit zelfde geldt ook voor e-mail, maar... mocht een verzender toch gebruik maken van de verouderde beveiligingen, worden e-mails alsnog aan mij bezorgd dankzij een fallback mailserver.Copyright Gerrit Schorel :: SchorelWeb (SchorelWeb) 2007-2023 (15yrs) ©