Over ...


Over de Site

SchorelWeb

Tot voor kort had ik een About.ME pagina maar omdat ik zaken in eigen hand wilde hebben (en houden) en sommige mogelijkheden ontbraken besloot ik een kleine Wordpress site online te zetten. Omg! Wat is dat Wordpress beroerd! Naast het feit dat het ellendig zwaar is voor wat het in feite doet, een enorm aanbod aan plugins die betaald zijn besloot ik deze website in elkaar te knutselen.

Eigenlijk was het doel om hooguit wat verwijzingen te maken naar mijn socialmedia accounts, al gauw kwam er een soort-van blog bij, werd een pagina toegevoegd met muziek die ik speel en opgenomen heb (let niet op sommige voutjus (foutjes dus)) en wat projecten waarmee ik bezig geweest ben.

schorelweb.nl is dus een verzameling aan content die "ik" de moeite vind om te plaatsen.


Over SchorelWeb

SchorelWeb is de naam die ik sinds 2019 actief ben gaan gebruiken op het internet. Of het nu op Facebook, Twitter of welke andere socialmedia platform dan ook is.

SchorelWeb als domeinnaam is op 17 december 2007 door mij geregistreerd.

SchorelWeb staat eigenlijk voor mijn achternaam en Web, ach... je snapt het wel :-))


Techniek & Webruimte

Techniek & WebruimteDe website is geschreven in PHP en gebruikt MySQL (MariaDB) als database voor die dingen die benodigd zijn. Her en der wordt tevens gebruik gemaakt van javascript.

Voor de grafieken bij SafeDNS, Netwerk en de Slimmemeter wordt Munin gebruikt, gewoon omdat deze toch al voor diverse zaken wordt gebruikt. De website wordt gehost op een Dedicated Server zoals in feite al jaar en dag het geval is. Handig want dit biedt vele mogelijkheden, zoals back-ups maken van belangrijke bestanden bij mij thuis - om maar iets te noemen.

Wil je wat meer weten over de servers en het netwerk? Kijk dan even op onze Server & Netwerk Informatie pagina.

Beveiliging & Internetstandaarden

Deze website is voorzien van diverse beveiligingen door zo veel mogelijk gebruik te maken van diverse internstandaarden. Dit houdt in dat SSLv1, SSLv2, SSLv3, TLS v1.0 en TLS v1.1 niet meer worden gebruikt en ondersteund.

Deze beveiligingen en standaarden komen trouwens niet vaak voor bij de meeste hosting providers, dit zelfde geldt ook voor e-mail, maar... mocht een verzender toch gebruik maken van de verouderde beveiligingen, worden e-mails alsnog aan mij bezorgd dankzij een fallback mailserver.