Loading...

Statistieken

Statistieken

Al sinds 2019 maak ik gebruik van eigen netwerk hardware van Ubiquiti (Unifi-range).

Het voordeel hiervan is dat het merendeel van de hardware kan worden uitgelezen, zo zijn bandbreedte, uptime, frequenties (en kanalen) etc. eenvoudig uit te lezen en om te zetten in grafieken zodat ik mijn netwerk kan monitoren.

Op mijn website heb ik hierom dan dus ook een aantal grafieken van tests die meerdere malen per dag worden uitgevoerd. Het merendeel van de grafieken en dus statistieken wordt iedere 5 minuten voorzien van een update waardoor mooi inzichtelijk is hoe mijn thuisnetwerk werkt maar ook hoe mijn verbinding met het internet ervoor staat. Gewoon omdat het kan!


SafeDNS   Weathermap
SafeDNS is de benaming die ik gebruik voor Pi-Hole. Pi-Hole draait bij mij thuis op een thuisserver die voorzien is van Debian/Linux.   De opbouw van mijn netwerk weergegeven in een weathermap.
Bekijk SafeDNS Statistieken   Bekijk Weathermap

Traceroute   Speedtest
Deze pagina toont traceroute resultaten.   Internetsnelheid? Ja ook deze wordt natuurlijk uitvoerig getest en gemonitored.
Bekijk Traceroute Statistieken   Bekijk Speedtest Statistieken

Unifi   Smokeping
Ubiquiti Unifi tests en grafieken.   De latency naar bepaalde internetsites worden ook gemonitored en d.m.v. grafieken op deze pagina getoond.
Bekijk Unifi Statistieken   Bekijk Smokeping Statistieken

Dedicated Server   Thuis Server
Een server die draait bij SoYouStart (OVHcloud) draait in het Franse Roubaix.   Een server die draait in Dordrecht op een glasvezel aansluiting bij KPN.
Meer Informatie & Statistieken   Meer Informatie & Statistieken
Copyright Gerrit Schorel :: SchorelWeb (SchorelWeb) 2007-2023 (15yrs) ©