Array

Als beginnende artiest is de hobby eigenlijk al duur genoeg. Het laten ontwikkelen van een internetsite met allerhande aan mogelijkheden is dan vaak een te dure aangelegenheid.

Daarnaast is vaak ook kennis benodigd om een mooie internetsite gerealiseerd te krijgen. Hoe bouw ik een internetsite, welke mogelijkheden zijn er benodigd, waar en hoe regel ik hosting en domeinnaam, wat is überhaupt een hosting en domeinnaam ? Wil ik het zelf onderhouden of wil ik dit uitbesteden?

Dit zijn allemaal vragen die bij de meeste artiesten spelen zodra de zin ‘heb je een eigen internetsite?’ valt.

Webhosting

Webhosting is een computer die specifiek is ingericht voor een bepaalde taak. Voor webhosting is deze taak ook wel het serveren van webpagina’s / websites. Op de harde schijf worden internetsites geplaatst, en wanneer mensen de site bezoeken zorgt de server ervoor dat deze bij de bezoeker op het scherm getoond kan worden.

Domeinnaam

Een domeinnaam is de naam waarmee u een internetsite bezoekt. Zo zijn microsoft.nl, google.com en facebook.com domeinnamen. Aan de hand van het domeinnaam kan ‘indien alles goed is ingesteld’ een website worden bezocht.


Wat kan ik aanbieden?

Ik kan een alles-in-1 pakket aanbieden. Dit houdt in, een webhosting pakket inclusief domeinnaam met hierop een mooie internetsite waarbij gebruik wordt gemaakt van het CMS programma Joomla. CMS staat hierbij voor Content Management System. Dankzij dit systeem is kennis van HTML niet langer benodigd en kunt u zelf na oplevering, de internetsite bijhouden of door mij laten onderhouden.

Dankzij de flexibiliteit van Joomla, is het makkelijk om de website uit te breiden met allerhande aan mogelijkheden. Gastenboek, Forum, Social Media integratie, Fotoalbum etc. etc.

Een webhosting pakket inclusief domeinnaam bedraagt jaarlijks € 39,95. Hierbij zijn vele extra mogelijkheden te gebruiken. Zo kunt u met dit pakket ook gebruik maken van professioneel ogende e-mail adressen eindigend op uw-domein.nl. Eigen nieuwsbrieven versturen naar mensen die zich hiervoor hebben aangemeld, wordt zowel een virus-scan op iedere e-mail verricht als ook gecontroleerd of het spam betreft. Uitgebreide statistieken etc. etc.

De kosten voor het in orde maken van de website variëren maar zijn vaak lager dan wanneer u besluit, dit uit te besteden aan grote bedrijven. Daarnaast is het vanzelfsprekend dat een goed ogende website vaak meer klanten oplevert. Een website fungeert vandaag de dag als visitekaartje. Daarnaast kunt u middels een internetsite een breder publiek bereiken die geen beschikking hebben over SocialMedia als Twitter en Facebook.


Neem voor meer informatie contact op. En wie weet heeft ook u op korte termijn een mooie internetsite tegen een wel zeer lage prijs met alle gemakken en mogelijkheden die een website biedt.


Voorbeelden:
Guus Thijssen