Gepubliceerd op: Vrijdag 13 November 2020 - 19:55
  Categorie: Blog

Veel gestelde vraag wordt nu beantwoord

Veel gestelde vraag wordt nu beantwoord

Ik krijg de afgelopen paar maanden nog wel eens de vraag waarom ik alle door mij gemaakte foto’s niet op Flickr, Instagram, Twitter of Facebook zet. De redenen zijn eigenlijk eenvoudig.

Niet alle foto’s mag ik plaatsen op mijn website, ondanks dat de auteursrechten bij mij liggen heb ik te maken met stichtingen en verenigingen alwaar de AVG/GDPR van toepassing is en personen op de foto’s alleen uitdrukkelijke toestemming hebben verleend aan die organisaties.

Soms plaats ik even één of meerdere foto’s op sociale media, maar lang niet allemaal !

Hiermee blijft het voor mij overzichtelijk en hoef ik ook niet – wanneer een bedrijf haar activiteiten staakt – met een rotgang alle foto’s te downloaden en elders onder te brengen. De afgelopen tijd zie je nogal veel veranderingen plaatsvinden in de virtuele wereld dat het internet heet.

De ene foto-opslag dienst wordt overgenomen en moet plots worden betaald, de ander stopt helemaal met haar activiteiten. Bij weer een andere partij worden foto’s verkleind naar onacceptabel formaat of wordt de foto zodanig gecomprimeerd dat het ten kosten gaat van de kwaliteit. Dan is er soms ook nog eens sprake van de maximum ruimte die gebruikt mag worden.

Mij is het te beperkt, en dus plaats ik alles op mijn eigen server in mijn eigen fotoalbum.

En ... zeg nu zelf, achter een eigen domeinnaam vind ik het er persoonlijk een heel stuk leuker uitzien.Terug


Copyright Gerrit Schorel :: SchorelWeb (SchorelWeb) 2007-2024 ©