Fotografie :: Informatie

April 2006, besloot ik een compact camera van HP te kopen. Het ding werkte leuk en was eenvoudig in gebruik. Deze werd gekocht zodat er foto’s gemaakt konden worden wanneer mijn oudste zoon werd geboren. Eind 2010 bood een vriend mij de mogelijkheid om zijn Canon EOS 300D (Rebel) van hem over te nemen. Mijn vrouw was wederom zwanger en hij vond het een goed idee om een goede spiegelreflexcamera te hebben om ook weer foto’s te maken.

De EOS 300D begon medio 2015 toch wel de nodige kuren te vertonen waarna een 2e hands Canon EOS 350D werd gekocht. In 2017 volgde een Canon EOS 1300D, een klein stapje terug in kwaliteit maar wel gloednieuw.

Omdat mijn wensen (en eisen) steeds wat toenamen werd de Canon EOS 760D gekocht, dit is tot op heden de meest gebruikte camera waarbij de 1300D tussendoor af en toe ook nog gebruikt wordt. Gelijktijdig met de Canon EOS 760D werd ook overgegaan tot de aankoop van de Canon Legria HF-G25 videocamera.

Vanaf het moment dat de EOS 1300D en E760D zijn gekocht werden ook de objectieven vervangen met USM’s voor een snellere en meer geruisloze scherpstelling.


Materiaal

Vandaag de dag maak ik foto's van de natuur, activiteiten, festiviteiten, sportfotografie (hardlopen zoals Drechtstadloop en Zoomerwantijrun) etc. en neem ik met enige regelmaat opdrachten aan van organisaties. Ik ben vaste fotograaf bij "de Polderkrant" en wordt voor sommige opdrachten ingeschakeld.

Soms is het ook leuk om foto's te maken bij opvallende of vreemde zaken, zoals bijvoorbeeld te zien en lezen is in dit artikel bij indebuurt-Dordrecht.
Copyright Gerrit Schorel :: SchorelWeb (SchorelWeb) 2007-2024 ©