Informatie


Het Begin

In 2010 besloot ik van een bekende een Canon EOS 300D (Canon EOS Rebel) over te nemen, dit was mijn eerste spiegelreflex camera met een 18-55mm objectief (lens). Een nieuwe hobby voor mij was ontstaan, “fotografie”!

Naarmate de tijd en vooral het aantal clicks verstreek, werd het hoog tijd voor een andere camera. De keus viel op het wat betere broertje, de Canon EOS 350D. Toen ook deze te wensen overliet was er even geen geld voor een vervanger maar medio 2017 kwam er toch een volgende, het werd een broertje uit de budget reeks, de Canon EOS 1300D die al heel snel (eigenlijk) werd opgevolgd door mijn meest recente aanwinst.... de Canon EOS 760D met een USM 18-55 objectief en vervolgens een 75-300 objectief met USM motor.

De tijd van fotografie met compact camera's als HP Photoshot, Fujifilm camera's (voor 2010) was hiermee voor mij, permanent verledentijd geworden.

Materiaal

Materiaal
Tot in 2017 een 1300D in de aanbieding was, enerzijds een stapje terug – lagere segment – anderzijds had deze wel de mogelijkheid tot het maken van filmpjes. Rond deze zelfde tijd kwam ook de Canon Legria HF-G25 occassion in mijn bezit zodat ook hiermee kwalitatieve filmpjes konden worden gemaakt.

In 2020 werd het tijd voor toch weer een betere camera, een waarop een externe microfoon kan worden aangesloten, sneller foto’s kunnen worden gemaakt maar tevens ook beter van kwaliteit zijn en nog vele andere wensen die ik had. De keus viel op een Canon EOS 760D occassion model.

Camera’s gloednieuw kopen is onbegonnen werk.

In de tussenliggende periode is er allerhande aan materiaal gekocht, van een Tamron 70-300mm objectief tot een 18-55mm USM objecief (extra snelle niet hoorbare motor), verlichting voor portretfotografie van mijn kinderen. En de meest recente aanwinst betreft een Gimbal.

Begonnen is met fotografie van mijn kinderen en stills van de natuur.