Wij zijn wij: SchorelWeb


SchorelWeb is een domeinnaam geregistreerd op 17 december 2007. De website begon als vervanging van mijn Hyves, About.ME, Wordpress-Blog, Facebook en Twitter.

SchorelWeb

De wensen namen toe en het uiteindelijke resultaat zie je inmiddels voor je. SchorelWeb wordt inmiddels breed ingezet voor zaken als:

  • Nieuws
  • Informatie
  • Blog
  • Foto's (in onze Fotogallerij)
  • P2000 Alarmeringen in Dordrecht

De website is geschreven in PHP en gebruikt MySQL (MariaDB) als database voor die dingen die benodigd zijn. Her en der wordt tevens gebruik gemaakt van javascript. Alles is geheel in eigen beheer, van server tot website waardoor SchorelWeb een leuk uitdagend project is.


Deze website is voorzien van diverse beveiligingen door zo veel mogelijk gebruik te maken van diverse internstandaarden. Dit houdt in dat SSLv1, SSLv2, SSLv3, TLS v1.0 en TLS v1.1 niet meer worden gebruikt en ondersteund.

Deze beveiligingen en standaarden komen trouwens niet vaak voor bij de meeste hosting providers, dit zelfde geldt ook voor e-mail, maar... mocht een verzender toch gebruik maken van de verouderde beveiligingen, worden e-mails alsnog aan mij bezorgd dankzij een fallback mailserver.


Onder het mom "Niet omdat het moet, maar omdat het kan" proberen wij via deze website, nieuws en informatie te delen.
Copyright Gerrit Schorel :: SchorelWeb (SchorelWeb) 2007-2024 ©