Gepubliceerd op: Dinsdag 01 Februari 2022 - 15:00
 Laatst gewijzigd: Donderdag 24 November 2022 - 22:44
  Categorie: Nieuws

Populierenkap langs fietspad in Stadspolders

Populierenkap langs fietspad in Stadspolders

In September 2021 ontvingen diverse bewoners aan de Henriëtte Roland Holst-erf en de Mina Krüseman-erf een brief van Gemeente Dordrecht waarin werd gevraagd om de meningen over de populieren langs de vijver tussen beide straten.

16 november hebben de bewoners wederom een brief ontvangen met hierin de uitkomst. Conclusie, Gemeente Dordrecht heeft besloten de bomen om en om te kappen.

Reactie diverse bewoners

In een reactie van enkele bewoners wordt geantwoord, Wij zien de populieren het liefst allemaal verdwijnen en vervangen worden door andere bomen. Het is niet dat we helemaal geen (hoge) bomen meer willen, maar de pluizen die jaarlijks erger worden, begint nu steeds meer overlast te geven.

Tijdens goed weer kunnen we niet buiten zitten laat staan dat we ons huis kunnen ventileren zonder er een hele dag in de hoeven rondlopen om die plakpluizen op te ruimen. Een hordeur heeft geen zin want je loopt ze zo naar binnen waardoor je hele vloer gaat plakken vult een ander aan.

Een paar andere bewoners fluisteren nog, de boomknuffelaars worden bedankt. Het zullen vast van die mensen zijn die nooit ventileren waardoor ze niet snappen wat het probleem is en dus geen hinder ondervinden van die plakpluizen.

Werkzaamheden

Niet iedereen ontving een brief over het starten van de werkzaamheden maar volgens enkele bewoners zouden deze werkzaamheden beginnen op maandag 31 januari 2022 deze zijn door de storm echter verschoven naar dinsdag 1 februari 2022.


Naar Fotoalbum

Terug


Copyright Gerrit Schorel :: SchorelWeb (SchorelWeb) 2007-2024 ©